Artwork aanleveren

Artwork aanleveren

U kunt uw relatiegeschenken laten bedrukken met uw eigen logo, afbeelding en/of (promotie)tekst in uw eigen lettertype. Hieronder vindt u informatie over het aanleveren van uw logo of afbeelding, het verschil tussen een vector- en een raster afbeelding en drukkleuren.

Aanleveren van uw logo of afbeelding


Om uw logo's en afbeeldingen zo zorgvuldig mogelijk te verwerken, voordat uw bestelde artikel wordt bedrukt, dient u uw bestanden aan te leveren in de volgende formaten:

• Adobe Illustrator (CS3 of hoger)
• Vector EPS of PDF bestanden
• EPS of TIFF Photoshop bestanden, waarbij moet gelden:
   - full colour, resolutie 300 dpi
   - grijswaarden bestanden, resolutie 300 dpi
   - bitmap bestanden, resolutie 1.200 dpi

Graag niet-gebruikelijke lettertypes meesturen of alle lettertype omzetten naar contourlijnen.
Indien u uw logo in het vereiste formaat niet in bezit heeft dan adviseren wij u deze op te vragen bij uw ontwerper/vormgever, drukkerij of reclamebureau. U kunt de logo’s en afbeeldingen aanleveren per e-mail via kado@hiephiepkado.nl. Grote bestanden kunt u eenvoudig verkleinen door het om te zetten naar een .ZIP bestand. Indien het juiste materiaal niet door u kan worden aangeleverd dan kan onze studio tegen kostprijs een geschikte werktekening maken.

Het verschil tussen een vector- en een raster afbeelding

Logo's worden voornamelijk als vectorafbeeldingen gemaakt zodat bij het vergroten van het logo het beeld altijd scherp blijft. Ook kunnen kleuren worden vastgelegd in kleurcoderingen, waardoor altijd in de juiste kleur kan worden gedrukt. Bekende standaarden voor vectorafbeeldingen zijn Coral DRAW, Addobe Illustrator, Scalable Vector Graphics en PostScript.

Drukkleuren


U kunt ervoor kiezen om de bestelde artikelen in uw huisstijlkleuren te laten bedrukken. Hiervoor dient u de exacte PMS kleurcodes uit de coated selectie aan ons door te geven. Bedrukking op papier is altijd uncoated. Wanneer u geen PMS kleurcodes bezit, benaderen wij de kleuren zo nauwkeurig mogelijk.

Voor bedrukking in full colour (bestaande uit 4 kleuren) kan een raster afbeelding met resolutie 300 dpi (op ware grootte) of vector bestand worden gebruikt.

Opmerking: voor bepaalde artikelen is het soms niet mogelijk een bepaalde kleur te bedrukken. Bijvoorbeeld omdat de kleur van het artikel en de bedrukkingskleur te weinig contrast geeft. Wij zullen u in dergelijke gevallen altijd adviseren.

Wij vragen u uw logo of afbeelding als volgt aan te leveren:
• Full colour drukwerk: artwork in CMYK
• Meerkleuren drukwerk: artwork in PMS kleuren
• Eenkleurig: artwork liefst in de juiste PMS kleur

Indien u vragen heeft over het aanleveren van afbeeldingen, lettertypes en teksten dan kunt u contact opnemen via kado@hiephiepkado.nl of via 073 - 689 00 31.

Bedrukkingsinformatie

Hieronder geven wij u informatie met betrekking tot de gebruikte productietechnieken voor het bedrukken, graveren, borduren of etsen van relatiegeschenken, premiums en give-aways. De artikelen kunnen over het algemeen naar wens bedrukt worden met uw aangeleverde tekst, logo of afbeelding. Bij enkele artikelen is dit niet mogelijk. In dat geval zullen wij dit aangeven. 

Tampondruk

Bij een tampondruk wordt de inkt aangebracht door een vervormbare siliconen tampon. Door het gebruik van verschillende tamponvormen is het mogelijk om diverse vormen te bedrukken. De tampondruk wordt gebruikt bij ronde, schuine of scherpe vlakken en kan alleen op egale materiaalsoorten. Voorbeelden van artikelen met een tampondruk zijn pennen, rekenmachines en klokken. 

Zeefdruk

De zeefdruk is een techniek waarbij de inkt op het product wordt aangebracht met behulp van een zeefraam. Deze druksoort is duurzaam en slijtvast en vooral geschikt voor textiel en vlakke kunststof producten. U vindt de zeefdruk op artikelen als paraplu's en sporttassen, maar ook op balpennen.

Transferdruk

Bij de transferdruk wordt de afbeelding eerst op speciaal transferpapier gedrukt. Vervolgens wordt dit transferpapier met een warmtepers op het artikel aangebracht. Hierdoor is ook full colour opdruk mogelijk. De transferdruk is toepasbaar op vele materiaalsoorten en textiel. 

Borduren

Bij borduren wordt het logo door een machine op het artikel gestikt. Het is een slijtvaste en duurzame bedrukking en ziet er professioneel uit. Borduren is eigenlijk alleen geschikt voor textielartikelen als shirts, petten, jacks en badhanddoeken.

Lasergraveren

Bij lasergraveren wordt door een graveermachine met een laser het logo in het materiaal aangebracht. Een lasergravure is een permanente opdruk. Deze bedrukking wordt vooral gebruikt bij houten en metalen artikelen, zoals luxe pennen. 

Etsen

Bij etsen wordt een combinatie van een zuur en zwakstroom gebruikt. Er ontstaat een oxidatieproces waardoor het logo in het product wordt aangebracht. Etsen wordt veelal toegepast bij metalen artikelen als pennen, sleutelhangers en multitools.  

Blinddruk

Bij een blinddruk wordt een stempel gemaakt en deze wordt onder hoge druk en met warmte in het materiaal geperst. Er ontstaat een kleine verdieping in het materiaal. De blinddruk wordt toegepast op lederen en imitatielederen artikelen.

Foliedruk

De foliedruk is in principe hetzelfde als de blinddruk, alleen wordt bij het persen een folie aangebracht. De folie is over het algemeen in de kleur goud of zilver, maar een andere kleur is ook mogelijk. De foliedruk is toepasbaar op lederen en imitatielederen artikelen.

Doming

Bij doming wordt een sticker voorzien van een glasheldere harslaag die het beeld eronder enigszins vergroot. Het product krijgt zo een extra dimensie en de harslaag is kras- en slijtvast. De sticker heeft een full colour opdruk. Doming wordt veel gebruikt bij USB sticks en luxe elektrische artikelen. 

Indien u vragen heeft over de bedrukkingstechnieken dan kunt u contact opnemen via kado@hiephiepkado.nl of 073 - 689 00 31.