Relatiegeschenken HomeArtwork aanleveren

Artwork aanleveren

Artwork aanleveren

U kunt uw relatiegeschenken laten bedrukken met uw eigen logo, afbeelding en/of (promotie)tekst in uw eigen lettertype. Hieronder vindt u informatie over het aanleveren van uw logo of afbeelding, het verschil tussen een vector- en een raster afbeelding en drukkleuren.

Aanleveren van uw logo of afbeelding


Om uw logo's en afbeeldingen zo zorgvuldig mogelijk te verwerken, voordat uw bestelde artikel wordt bedrukt, dient u uw bestanden aan te leveren in de volgende formaten:

• Adobe Illustrator (CS3 of hoger)
• Vector EPS of PDF bestanden
• EPS of TIFF Photoshop bestanden, waarbij moet gelden:
   - full colour, resolutie 300 dpi
   - grijswaarden bestanden, resolutie 300 dpi
   - bitmap bestanden, resolutie 1.200 dpi

Graag niet-gebruikelijke lettertypes meesturen of alle lettertype omzetten naar contourlijnen.
Indien u uw logo in het vereiste formaat niet in bezit heeft dan adviseren wij u deze op te vragen bij uw ontwerper/vormgever, drukkerij of reclamebureau. U kunt de logo’s en afbeeldingen aanleveren per e-mail via [email protected]. Grote bestanden kunt u eenvoudig verkleinen door het om te zetten naar een .ZIP bestand. Indien het juiste materiaal niet door u kan worden aangeleverd dan kan onze studio tegen kostprijs een geschikte werktekening maken.

Het verschil tussen een vector- en een raster afbeelding

Logo's worden voornamelijk als vectorafbeeldingen gemaakt zodat bij het vergroten van het logo het beeld altijd scherp blijft. Ook kunnen kleuren worden vastgelegd in kleurcoderingen, waardoor altijd in de juiste kleur kan worden gedrukt. Bekende standaarden voor vectorafbeeldingen zijn Coral DRAW, Addobe Illustrator, Scalable Vector Graphics en PostScript.

Drukkleuren


U kunt ervoor kiezen om de bestelde artikelen in uw huisstijlkleuren te laten bedrukken. Hiervoor dient u de exacte PMS kleurcodes uit de coated selectie aan ons door te geven. Bedrukking op papier is altijd uncoated. Wanneer u geen PMS kleurcodes bezit, benaderen wij de kleuren zo nauwkeurig mogelijk.

Voor bedrukking in full colour (bestaande uit 4 kleuren) kan een raster afbeelding met resolutie 300 dpi (op ware grootte) of vector bestand worden gebruikt.

Opmerking: voor bepaalde artikelen is het soms niet mogelijk een bepaalde kleur te bedrukken. Bijvoorbeeld omdat de kleur van het artikel en de bedrukkingskleur te weinig contrast geeft. Wij zullen u in dergelijke gevallen altijd adviseren.

Wij vragen u uw logo of afbeelding als volgt aan te leveren:
• Full colour drukwerk: artwork in CMYK
• Meerkleuren drukwerk: artwork in PMS kleuren
• Eenkleurig: artwork liefst in de juiste PMS kleur

Indien u vragen heeft over het aanleveren van afbeeldingen, lettertypes en teksten dan kunt u contact opnemen via [email protected] of via 073 - 689 00 31.