Relatiegeschenken HomeBedrukkingsinformatie

Bedrukkingsinformatie

Hieronder geven wij u informatie met betrekking tot de gebruikte productietechnieken voor het bedrukken, graveren, borduren of etsen van relatiegeschenken, premiums en give-aways. De artikelen kunnen over het algemeen naar wens bedrukt worden met uw aangeleverde tekst, logo of afbeelding. Bij enkele artikelen is dit niet mogelijk. In dat geval zullen wij dit aangeven. 

Tampondruk

Bij een tampondruk wordt de inkt aangebracht door een vervormbare siliconen tampon. Door het gebruik van verschillende tamponvormen is het mogelijk om diverse vormen te bedrukken. De tampondruk wordt gebruikt bij ronde, schuine of scherpe vlakken en kan alleen op egale materiaalsoorten. Voorbeelden van artikelen met een tampondruk zijn pennen, rekenmachines en klokken. 

Zeefdruk

De zeefdruk is een techniek waarbij de inkt op het product wordt aangebracht met behulp van een zeefraam. Deze druksoort is duurzaam en slijtvast en vooral geschikt voor textiel en vlakke kunststof producten. U vindt de zeefdruk op artikelen als paraplu's en sporttassen, maar ook op balpennen.

Transferdruk

Bij de transferdruk wordt de afbeelding eerst op speciaal transferpapier gedrukt. Vervolgens wordt dit transferpapier met een warmtepers op het artikel aangebracht. Hierdoor is ook full colour opdruk mogelijk. De transferdruk is toepasbaar op vele materiaalsoorten en textiel. 

Borduren

Bij borduren wordt het logo door een machine op het artikel gestikt. Het is een slijtvaste en duurzame bedrukking en ziet er professioneel uit. Borduren is eigenlijk alleen geschikt voor textielartikelen als shirts, petten, jacks en badhanddoeken.

Lasergraveren

Bij lasergraveren wordt door een graveermachine met een laser het logo in het materiaal aangebracht. Een lasergravure is een permanente opdruk. Deze bedrukking wordt vooral gebruikt bij houten en metalen artikelen, zoals luxe pennen. 

Etsen

Bij etsen wordt een combinatie van een zuur en zwakstroom gebruikt. Er ontstaat een oxidatieproces waardoor het logo in het product wordt aangebracht. Etsen wordt veelal toegepast bij metalen artikelen als pennen, sleutelhangers en multitools.  

Blinddruk

Bij een blinddruk wordt een stempel gemaakt en deze wordt onder hoge druk en met warmte in het materiaal geperst. Er ontstaat een kleine verdieping in het materiaal. De blinddruk wordt toegepast op lederen en imitatielederen artikelen.

Foliedruk

De foliedruk is in principe hetzelfde als de blinddruk, alleen wordt bij het persen een folie aangebracht. De folie is over het algemeen in de kleur goud of zilver, maar een andere kleur is ook mogelijk. De foliedruk is toepasbaar op lederen en imitatielederen artikelen.

Doming

Bij doming wordt een sticker voorzien van een glasheldere harslaag die het beeld eronder enigszins vergroot. Het product krijgt zo een extra dimensie en de harslaag is kras- en slijtvast. De sticker heeft een full colour opdruk. Doming wordt veel gebruikt bij USB sticks en luxe elektrische artikelen. 

Indien u vragen heeft over de bedrukkingstechnieken dan kunt u contact opnemen via [email protected] of 073 - 689 00 31.